Havas-IT - PC og Mac reparation i Århus C - Undersøgelse af PC'er og Mac's

Undersøgelse af din computer

Undersøgelse af din PC eller Mac fra 250,-

Undersøgelse af din PC eller Mac fra 250 kr.

Er der et problem med din PC eller Mac, kan du få foretaget en undersøgelse af computeren for 250 kr. Jeg kan ofte hurtigt se, hvad problemet er og give dig et bud på, hvor meget det vil koste at få den repareret.

Jeg undersøger din computer, og når jeg ved, hvad der præcis er i vejen med den, ringer jeg til dig og fortæller dig, hvor meget det vil koste. Derefter kan du beslutte, om du vil have den repareret for den pris.

Jeg ser ofte de følgende problemer:

Min computer er blevet langsom

Har du brug for hjælp til at få din PC eller Mac repareret, så tag den med til vores værksted på Vesterbrogade 3, 8000 Århus C - eller ring på 28 90 81 91. Du kan også kontakte os ved at sende en mail til pcserviceaarhus@havas-it.dk.

Et almindeligt problem er en usædvanlig langsom computer, der gør det svært at arbejde på internettet, og arbejde med andre programmer såsom Microsoft Word og Adobe Photoshop.

Er din computer langsom, kan der være flere årsager:

En usædvanlig langsom computer kan skyldes virus

En langsom pc kan være et tegn på, at din computer har fået en virus. Selv om du har et godt virus program på din computer, er det ikke sikkert at det finder den virus, som din computer har fået. Havas-IT bruger som minimum tre forskellige virus programmer, for at finde alle de virus, som der gemmer sig på din computer og gør den langsom.

Jeg fjerner alle virus, orme og trojanske heste fra din computer, hvilket gør din pc hurtigere igen.

Er det en meget ondsindet virus, kan det være nødvendig at slette alle data fra din computer, og geninstallere Windows. I så fald laver jeg en back up af alle dine data, så jeg kan overføre dem til din computer igen efter geninstalleringen.

En langsom computer kan ofte opgraderes

Er din computer langsom, og det ikke skyldes en virus, kan det være en god investering at opgradere den. I din computer er bl.a. følgende komponenter:

 • RAM
 • Harddisk
 • Processor
 • Grafikkort
 • Køler

Jo flere RAM, jo hurtigere er computeren

Hvis du gerne vil gøre din computere hurtigere, kan det ofte betale sig at investere i flere RAM. Er din computer lidt ældre har den måske 2 GB RAM, eller 4 GB RAM. I de fleste computere er der plads til at installere flere RAM. Når du køber RAM til din computer, er det vigtigt at du køber RAM, som der passer til de andre komponenter i computeren. Derefter skal computeren åbnes, og de nye RAM skal sættes på plads i computeren. Det er meget svært at gøre, hvis du ikke er vant til det.

Kommer du med computer, som du gerne vil have hurtigere, kan jeg åbne den op, og se hvilke RAM, som sidder i din computer, og om der er plads til flere. Jeg kan derefter give dig en pris på, hvor meget det vil koste at opgradere din computer med flere RAM, og du kan beslutte dig for, om jeg skal installere dem.

Med dobbelt så mange RAM, bliver din computer ofte dobbelt så hurtig. Går du f.eks. fra 4 GB RAM til 8 GB RAM vil du kunne mærke en stor forskel, når du får den tilbage.

Udskift din harddisk

Din harddisk gemmer alt den information, der er på computeren. Er din harddisk meget lille, og er du ved at løbe tør for plads, kan det også gøre computeren langsom. Er resten af computeren i god stand, kan det være en god ide at udskifte harddisken med en større harddisk.

Et godt grafikkort er vigtigt for spil

Vil du gerne spille nye spil som, Wolfenstein 2, Need for speed payback, Assassins creed: Origins, Far cry 5, er det bedst at have et rigtig godt grafikkort. Få den nyeste GPU arkitektur, fra både AMD eller Nvidia:

 • AMD Radeon Vega Frontier Air - 16GB

  Grafikkort, AMD Radeon Vega Frontier (Core clock 1382 MHz / Boost clock 1600 MHz), 4096 Stream kerner, 16 GB HBM2 (Memory clock 1.8 GHz), PCI Express 3.0, HDMI 2.0, 3 x DisplayPort - AMD Air Cooler.

  AMD's nye Vega, har massere af ydelse til den kvalitetsbevidste kunde, der kræver masser’ af power til sit 4k setup. Kør alle de nyeste spil i flotteste grafik, med de nyeste GPU modeller!

 • GeForce GTX 1070 Strix Gaming OC 8GB

  Grafikkort, Asus GTX 1070 Strix Gaming OC 8GB (Core clock 1657 MHz / Boost clock 1860Mhz), 1920 CUDA kerner, 8 GB GDDR5, PCI Express 3.0, Digital maksimal opløsning: 7680x4320.

  Vi anbefaler desuden et GTX 1070 og modellerne op, til en rigtig god VR -og spilleoplevelse. De kan trække 4k, og VR, og spille alle de nyeste spil, om det så er i 4k eller i VR, så er disse kort, klart de mest solgte.

 • GeForce GTX 1060 G1 Gaming 6GB (rev. 2.0)

  Grafikkort, Gigabyte GTX 1060 G1 Gaming 6GB (Core clock 1594 / Boost clock 1847Mhz), 6GB GDDR5, PCI Express 3.0, Digital maksimal opløsning: 7680x4320.

  Til den prisbevidste kunde, der ønsker bedst mulig ydelse til pengene, kan vi anbefale et 1050ti eller 1060, som yder rigtig godt, og samtidig er det en af de nyeste i serien.

Vi hjælper dig med at vælge det helt rigtige grafikkort, som passer bade til din computer og din pengepung. Med et godt grafikkort, vil du se, at det bliver en suveræn oplevelse at spille de bedste spil.

Min computer fryser

Hvis din computer fryser, hjælper det ikke at skrue op for varmen og give den en sweater på! Når en computer fryser, kan du slet ikke foretage dig noget på computeren. Du kan ikke bevæge musen og ingen af dine programmer reagerer. Dette almindelige computer problem kan skyldes:

Når en virus får computeren til at fryse

Jeg scanner din computer grundigt med de bedste virusprogrammer for at finde virussen. Ofte kan det være nødvendigt at geninstallere Windows. Før jeg gør det, laver jeg en back up af alle dine data, så de kan overføres til din computer igen. Når du får den computer tilbage er den så god som ny, men med alle de programmer og filer, som du plejede at have på den.

Jeg ringer til dig, når jeg har undersøgt computeren, og fortæller dig, hvor meget det koster. Når du har accepteret prisen, skynder jeg mig at gå i gang, så du kan få din computer tilbage så hurtigt som muligt.

En varm computer kan få computeren til at fryse

Bliver din computer for varm, kan det også få skærmen til at fryse. Det kan være at din køler ikke fungerer optimalt længere, eller at du trænger til en ny processor i computeren. Det er også en god idé at give din computer en god rengøring indeni, da den samler støv indeni.

Jeg kan undersøge, hvorfor at din computer er for varm, og sørge for at den kommer til at køre optimalt igen.

Jeg har mistet mine data, filer og billeder

Har du mistet vigtige data på din computer, USB stick eller eksterne harddisk, kan en dataredning få filerne frem igen.

Da der bruges helt specielt og dyrt software og hardware, koster det ofte mange penge at få dine data igen. Billeder er dog uerstattelige, og det er meget trist at miste dem. Du kan bedst beskytte dig selv ved at gemme dine billeder så mange steder som muligt. Både på din interne harddisk, eksterne harddisk, USB-sticks, og online som f.eks. Windows Sky Drive. På Sky Drive kan du gratis gemme 7 GB, det kræver blot at du opretter en konto.

Er uheldet ude, gør vi vores bedste for at få reddet dine billeder og andre data igen. Du skal endelig ikke selv forsøge at få filerne igen. Det bedste, som du kan gøre, er at slukke for din computer med det samme. Tag den med til værkstedet ved Vesterbrogade 3, 8000 Århus C, så er der god chance for, at du kan få dine billeder eller andre filer igen.

Knapperne på mit bærbare tastatur sidder fast

Med tiden begynder knapperne på tastaturet på en bærbar computer, at fungere mindre godt. Efter nogle år kan flere af dem sidde fast, eller de reagerer ikke, når du trykker på dem.

Ved Havas-IT kan jeg udskifte de knapper, der driller, så det bliver let at skrive på din computer igen.

Ødelagt skærm på min bærbare computer

Det er ærgerligt, når skærmen på en bærbar computer går i stykker, da det gør hele computeren uduelig. En stationær computer har en separat skærm, så det er let at få en ny skærm, hvis den gamle skærm er ødelagt.

Skærmen på en bærbar computer er derimod meget svær at udskifte, og det er ikke noget, som du selv kan gøre derhjemme, da det kræver specialværktøj.

Vi har mange bærbare computerskærme på lager, så vi hurtigt kan udskifte din. Har vi den ikke hjemme, bestiller vi den skærm, der passer til din computer, så du får den hurtigt igen.

Min computer vil ikke starte

Hvis du oplever at din PC ikke kan starte, eller en sort skærm på din bærbar, er det sandsynligvis et problem med din computers hardware. Det kan være at enten bundkortet, grafikkortet, harddisken eller køleren er gået i stykker. Som regel kan den ødelagte komponent udskiftes, og computeren vil køre fint igen.

I nogle tilfælde vil det dog ikke kunne betale sig at udskifte en komponent på en gammel computer. Hvis det er bundkortet, der er gået i stykker, koster det mange penge at udskifte det, og du kan ligeså godt købe en ny computer. Er harddisken i orden, er det let at lave en backup af dine filer, og overføre dem til en ny computer.

©2017 Havas-IT - Vesterbrogade 3, 8000 Aarhus C - Åbent: Mandag til Fredag fra 11:00 til 19:00 - Telefon: 2890 8191